keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Veikö Tinder käyttäjät perinteisiltä deittisivuistoilta?

Mobiiliapplikaatiot ovat monissa sähköisissä palveluissa syrjäyttäneet perinteiset verkkosivustot. Esimerkiksi Tinder-sovellus on ainakin julkisuudessa eniten puhuttu seuranhakupalvelu. Siksi onkin hyvä tilaisuus katsoa miten perinteisten nettideittipalveluiden kävijämäärille on viime vuosina käynyt. Kokosin alle muutamien tunnettujen verkon deittisivustojen kävijämääriä, joiden avulla löydämme vastauksen kysymykseen: "Veikö Tinder käyttäjät perinteisiltä nettideittisivustoilta?".

E-Kontakti.fi
E-Kontakti.fi deittipalvelun kävijämäärät näyttävät pysyneen varsin vakiona. Itse asiassa kävijämäärät näyttävät alkuvuonna 2016 olleen tasaisessa nousussa aina kesään asti.

Eliittikumppani.fi
Yhdeksi Euroopan suurimmista seuranhakusivustoista itseään mainostava eliittikumppani.fi -palvelu näyttää kävijämäärissä aaltoilevan varsin paljon. Veikkaisin aaltoilun olevan enemmänkin seurausta yrityksen omista mainoskampanjoista kuin ulkoisista tekijöistä. Mitään suurta trendiä ylä- tai alasuuntaan en eliittikumppanin kävijätilastoista löytänyt.

Victoria Milan
Elvytä intohimosi. Hanki salasuhde. - www.victoriamilan.fi
Samoin kuin Eliittikumppaninkin Victoria Milan -deittisivuston kävijämäärät näyttävät aaltoilevan mutta mitään suurta nousevaa tai laskevaa trendiä kävijämäärissä ei näytä olevan.

Deitti.net
Deitti.net oli City-lehden kultavuosina todella suosittu nettideittisivusto mutta se menetti valta-asemaansa ulkomaisille kilpailijoilleen jo kauan ennen online-applikaatioiden kuten Tinderin tuloa deittimarkkinoille. Sen jälkeen viime vuodet deitti.net kävijämäärät näyttävät säilyneen suunnilleen samalla tasolla.

Yhteenvetona siis Tinder ei näytä missään nimessä vieneen käyttäjiä perinteisiltä nettideittisivustoilta vaan niiden suosio näyttää pikemminkin varsin vakaalta. Syitä tähän saattaa olla monia. Ensinnäkin Tinder-käyttäjien keski-ikä lienee varsin nuori kun taas perinteiset online deittisivustot ovat profiloituneet hieman iäkkäämpiin sinkkuihin sekä perheellisiin ja varattuihin salasuhteita etsiviin seuranhakijoihin. Käyttäjäprofiileissa lienee siis suuri ero Tinderin ja perinteisten nettideittisivustojen välillä. Toiseksi verkosta ja sähköisin välinein seuraa etsivien ihmisten kokonaismäärä lienee viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvanut moninkertaisesti. Tästä isommasta kakusta on siis riittänyt ainakin vielä toistaiseksi jaettavaa sekä Tinderille että perinteisille nettideittisivustoille.

Lähteet: verkkosivustojen kävijämääräarviot julkisista onlinelähteistä kuten esim. Alexa Online Ranking.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti